Zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke bron van duurzame energie en zonne-energie is niet schadelijk voor het milieu.

De voordelen van zonnepanelen:

  • Bespaar tot 100% op uw energierekening
  • Verhoog de waarde van uw huis

Waarom Snijders Installatieservice

  • Snijders Installatieservice is een erkend zonne-installateur
  • Ruime ervaring
  • Advies en offerte op maat
  • Garantie op gecertificeerde zonnepanelen en omvormers

 BTW teruggave

Als particulier kunt u BTW terugvragen van de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Om de teruggave te realiseren dient u de volgende stappen te ondernemen:

  • Meld u bij de Belastingdienst aan als ondernemer.
  • Dien de btw-aangifte(n) in over het jaar waarin de zonnepanelen zijn aangeschaft. Hierbij kunt u de BTW terugvragen van de aanschaf en installatie minus een forfaitaire bedrag voor het leveren van energie.
  • Geef uw rekeningnummer voor de btw-teruggaaf aan de belastingdienst door met het formulier ‘Wijzigen rekeningnummer ondernemers’.
  • Doe in dat jaar een verzoek om ontheffing van administratieve verplichtingen met als ingangsdatum 1 januari van het daaropvolgende jaar.

Voor verdere informatie (Klik hier).

Werking zonnepanelen

Je kunt een zonnesysteem grofweg verdelen in drie onderdelen. De zonnepanelen zelf, de omvormer en het montagesysteem. Bij alle drie de onderdelen werken wij alleen met gecertificeerde producten omdat wij kwaliteit willen garanderen. Een zonnepaneel is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Wij maken een onderscheid tussen zonnecellen, frame en connectoren.

Zonnecellen

Monokristallijne: Monokristallijne zonnecellen hebben een relatief hoog celrendement door het speciale groeiproces van de ronde staaf moederkristal en het zagen van de cellen daaruit. De cellen hebben om deze reden ook afgeronde hoeken. Het rendement ligt tussen 14% en 18%.

Polykristallijn: Polykristallijne zonnecellen hebben een lager rendement. Het celmateriaal wordt simpelweg gegoten in een vierkante vorm, waarbij de bekende willekeurige blauwe vlekkerige kristalstructuur ontstaat tijdens het afkoelen. Van de blokken worden vierkante cellen gezaagd. Doordat de cellen vierkant zijn is de vullingsgraad iets hoger dan de monocel waardoor een lager rendement weer iets wordt gecompenseerd. Het rendement ligt tussen de 12% en 16%.

Frame

Het frame dat over het algemeen gebruikt word bij zonnepanelen is een aluminum frame. Dit frame is normaliter bij polykristallijne zonnepanelen (blauwe zonnepanelen) zilver/grijs, maar vaak word er bij monokristallijne zonnepanelen (de zwarte zonnepanelen) gekozen voor een zwart alumnium frame.

Connectoren

Achter elk zonnepaneel zit een connector. Deze connector zorgt ervoor dat alle zonnecellen van één zonnepaneel met elkaar verbonden zijn. Ook kun je door middel van deze connector, wat de naam al zegt, een connectie maken tussen de verschillende zonnepanelen in uw zonnesysteem. Zo vormen de losse zonnepanelen één installatie!

Omvormers

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit oftewel stroom. Echter is dit wel gelijkstroom en deze is niet bruikbaar voor het dagelijks gebruik. Om ervoor te zorgen dat deze onbruikbare gelijkstroom, bruikbare wisselstroom word, is een omvormer nodig. De grootte van de omvormer is afhankelijk van de grootte van de installatie. Een omvormer kiezen is niet eenvoudig. U kunt een te kleine omvormer kiezen, hierdoor zal deze het vermogen van de panelen niet aankunnen. Maar een omvormer kan ook te groot zijn, waardoor niet het optimale rendement uit het systeem wordt gehaald of, dat de omvormer helemaal niet werkt. Dan is er ook nog de keuze uit 1-fase omvormer, 3-fase omvormer, etc. Dit zijn keuzes die lastig te maken zijn en waarvoor expertise vereist is. Gelukkig kunnen wij u die bieden.

Monokristallijne zonnepanelen

Over het algemeen zijn dit zwarte zonnepanelen.Snijders Installatie Service past monokristallijne zonnepanelen toe met een zwarte omlijsting en totaal zwarte glasplaat. De zonnepanelen zijn dus volledig zwart. Een voordeel van deze zonnepanelen is dat rendement hoger is in vergelijking met polykristallijne zonnepanelen. Tegenwoordig worden er wel rendementen gehaald van zo’n 17 procent. Een nadeel is, om deze hogere rendementen te halen, er een duurder productie-proces wordt gebruikt dan bij de polykristallijne zonnepanelen. Daardoor zijn deze zonnepanelen ook duurder. Bij deze panelen is het vermogensbehoud t.o.v. polykristallijne zonnepanelen hoger. Het vermogensbehoud bij monokristallijne zonnepanelen is 92% na 10 jaar en na 25 jaar is dit nog 82

Polykristallijne zonnepanelen

Over het algemeen zijn polykristallijne zonnepanelen,de blauwe zonnepanelen. Het rendement van deze zonnepanelen is lager ten op zichte van de monokristallijne zonnepanelen. Daarentegen zijn ze wel goedkoper. Omdat het productieproces goedkoper is. De afname van het vermogensbehoud is hoger dan bij de monokristallijne zonnepanelen. Zo is het vermogensbehoud hier na 10 jaar nog 90% en na 25 jaar nog 80%.

Producten

Onderstaand zijn de producten waar wij voornamelijk mee werken. Echter kunt u altijd contact met ons opnemen zodat wij u ons hele assortiment kunnen vertellen. Wat echter wel van belang is voor ons, als duurzaam installatiebedrijf, dat de producten die wij gebruiken van duurzame leveranciers komen die ook nog eens een hoge kwaliteit leveren. Vandaar dat wij zeer selectief zijn in de producenten die wij gebruiken voor de zonne-installaties die wij aanbieden.

BAUER premiumLine BS 6M5-GG dubbel glas

We hebben al veel mooie panelen in ons assortiment gehad, maar deze panelen zijn wel het summum. Ze zijn daarom ook zeer populair en een gat in de markt. En de mooie esthetiek is niet het enige voordeel van deze panelen.

Door 2 mm dik, extra gehard glas op zowel de voor- als de achterkant van het panelen, zijn deze Bauer panelen extreem stijf. Hiermee zijn ze veel beter bestand tegen extreme weersinvloeden als hagel, storm en sneeuw. De tussenliggende cellen ondervinden hierdoor slechts minimale degradatie, waardoor de opbrengst veel hoger ligt dan met traditionele zonnepanelen. Deze minimale degradatie wordt door Bauer direct vertaald naar een 30 jarige lineaire vermogensgarantie van 87%.

Daarnaast zijn de extra geharde panelen voorzien van een 40 mm dik aluminium frame. Deze combinatie van dubbel glas en aluminium maakt de panelen extreem duurzaam en daarom geeft Bauer eveneens een productgarantie van 30 jaar op deze producten.

Productsheet

JA Solar JAM6 (K)(BK)(SE)-60/265/4BB Solar Edge

JA Solar Holdings Co, Ltd, opgericht in 2005 en sinds 2007 genoteerd op de NASDAQ, is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van high-performance zonnepanelen voor residentiële, commerciële en utility-schaal energieopwekking. Het bedrijf zet zich in voor het ontwikkelen en verzorgen van de wereld met schone en hernieuwbare energie om de energietekorten en de belasting van de mensheid op het milieu te verlichten.

JA Solar is Solarif gecertificeerd en beschikt over alle relevante certificaten en keurmerken. JA Solar is verticaal geïntegreerd; de wafers, zonnecellen en zonnepanelen worden allemaal binnenshuis geproduceerd. JA Solar heeft de beschikking over hightech faciliteiten waar op grote schaal kwaliteits zonnestroomproducten worden geproduceerd.

Productsheet

Solar Frontier SF170-S

Solar Frontier is ‘s werelds grootste producent van CIS* panelen en is als sinds 1970 actief in de zonnestroom. In2011 zijn ze begonnen met het op grote schaal produceren van CIS panelen. De productie vindt plaats in Japan, waar het hoofdkantoor ook gevestigd is. Solar Frontier is voor 35% in bezit van Shell. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 1600 werknemers, waarvan 250 ingenieurs in de R&D.

De CIS panelen van Solar Frontier zijn op twee smalle contactstrips na volledig zwart en daarom esthetisch gezien zeer aantrekkelijk. Deze panelen verdienen het echt om ‘all black’ genoemd te worden. Ook financieel zijn de panelen erg aantrekkelijk.

*CIS panelen presteren beter bij zwakke zonnestraling dan standaard panelen en kunnen beter omgaan met schaduw over de breedte van het paneel. Daarom worden ze op een plat dak ook bij voorkeur in portret gemonteerd. Daarnaast hebben ze een lagere temperatuurcoefficient van het vermogen waardoor het vermogen minder daalt bij hogere temperaturen. Alles bij elkaar ligt de opbrengst per Wattpiek van CIS panelen in de meeste gevallen zo’n 10% hoger.

Productsheet

LG NeON 2 Black LG300N1K-G4

Als een wereldwijde marktleider op het gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatie en huishoudelijke apparatuur, heeft LG niet alleen de mogelijkheden om superieure zonnestroomproducten aan te bieden, ze zijn al decennia een vertrouwd merk, leveren innovatieve producten en bouwden als geen ander merk een reputatie op van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Productsheet

CSUN 255-60M-BB

CSUN is een vooraanstaande fabrikant van zonnecellen en zonnepanelen. CSUN heeft een uitgebreide ervaring met de zonnestroom industrie en staat bekend om haar uitstekende innovatie, efficiëntie en kwaliteit.

Oorspronkelijk richtte het bedrijf zich alleen op zonnecellen, welke het leverde aan vooraanstaande Europese zonnepaneelfabrikanten, maar vandaag de dag heeft het een zonnepaneel productiecapaciteit van 1,2 GW en al meer dan 3 GW aan zonnepanelen verkocht.

Productsheet

Omvormers